Черкащани почали добровільно здавати зброю

Місячник добровільної здачі зброї розпочався 1 жовтня і вже є перші результати.

Черкащани почали добровільно здавати зброю

До Управління превентивної діяльності у відділ дозвільної системи звернувся 46-річний черкащанин із заявою про добровільну здачу незареєстрованої мисливської гладкоствольної рушниці ІЖ-58. Чоловік її отримав у спадок від свого діда. Зброя буде перереєстрована та повернута вже законному власнику зі всіма необхідними документами.

Згідно з частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України особи, які добровільно здали зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що громадяни, які з 1 по 30 жовтня 2016 року добровільно здадуть до Національної поліції України зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. При здачі мисливської, вогнепальної, холодної, газової зброю, в подальшому після оформлення відповідних документів ви маєте можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Жителям міста Черкаси з питань здачі та реєстрації зброї необхідно звернутись у відділ дозвільної системи ГУНП в Черкаській області за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 180.
Довідки за телефонами: 39-35-20, 39-34-84, 102
2016.10.06
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter