Екскурсії до НДЕКЦ напередодні канікул

Напередодні весняних канікул в коридорах Черкаського НДЕКЦ МВС чи не щодня можна зустріти школярів, які з цікавістю розглядають різноманітні стенди та слухають цікаві розповіді з історії криміналістики та її сучасного стану.

Екскурсії до НДЕКЦ напередодні канікул

Так, впродовж двох днів, в рамках проведення заходів з питань забезпечення правопорядку, попередження злочинності та правопорушень, роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх, Центр відвідували учні 9-х класів Черкаського фізико-математичного ліцею зі своїми класними керівниками.

Екскурсії до НДЕКЦ напередодні канікул

Учні прослухали інформацію про специфіку роботи відділів Центру за напрямками досліджень. В ігровій формі було запропоновано змоделювати місце скоєння крадіжки, з подальшим виявленням слідів рук та відібранням в умовного підозрюваного відбитків пальців рук.

Особливий інтерес, як завжди, викликав показ деяких екземплярів зброї із інформаційно-довідкової колекції Центру, а отримавши дозвіл потримати зброю в руках, діти захоплено її розглядали та задавали безліч питань.

Екскурсії до НДЕКЦ напередодні канікул

Окремо учні прослухали цікаву інформацію про різновиди наркотичних засобів та препаратів, яка відповідальність настає за їх використання та розповсюдження.

Впродовж відвідування Центру діти жваво обговорювали отриману інформацію та залюбки фотографувались, позувавши між собою та на фоні численних стендів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter