Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

12 жовтня 2023 року у Черкаському художньому музеї відкралася фотовистака завідувача відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС, художника, фотографа, члена Національної спілки художників України Ігоря Солодовнікова - «Митець у творчому просторі». Це серія портетів відомих на теренах України сучасних митців, що працюють у місті Черкаси в різних галузях мистецтва: графіки, живопису, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, фотографії та інших. П’ятдесят робіт відтворюють атмосферу творчої майстерні, не лише як місця в просторі, але місця натхнення, місця енергетичного піднесення та реалізації ідей митця притаманним саме його таланту.

Метою художніх фоторобіт є популяризація національного українського мистецтва, його представників, що стоять в авангарді сучасного суспільства як носіїв ідей гуманізму, любові, миру і добра, та мають особливе значення на етапі боротьби за незалежність держави.

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

Автором проекту являється Черкаський художник-живописець, фотограф, член Національної спілки художників - Ігор Солодовніков, який організував та провів 11 персональних виставок в різних містах України, учасник багатьох міжнародних виставок, фестивалів та проєктів, роботи художника зберігаються у приватних колекціях в Україні, Європі та Америці.

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»
Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

Це перша фотовиставка Ігоря Солодовнікова, що дає можливість глядачам сформувати враження про автора як фотографа-портретиста. Це фотопроект, який замислювався як творча робота над втіленням образів сучасних українських митців, представників різних сфер мистецтва. Ідея та її втілення знайшла підтримку як проект у галузі культури на 2023 рік, що передбачено міською програмою виділення грантів в галузі культури м. Черкаси.

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

Галерея фотосвітлин митців відтворена вперше в нашому місті, її відмінною ознакою є те, що фотозображення створені аналоговим способом шляхом використання плівкової фотокамери середнього формату «BRONICA-EС» та сучасних фотоплівок з використанням фотопаперу для друку. Всі світлини були відзняті в творчих майстернях митців чи в творчому просторі, який є для митця визначним з позиції втілення образотворчих ідей. Тому і мають світлини таку різноманітну атмосферу, змістовні розповіді про кожного митця, його образ та особливості творчого здобутку. Також на виставку завітала начальниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентина Шепецька.

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»

Від імені міського голови Анатолія Бондаренка Валентина Петрівна вручила Ігорю Солодовнікову Подяку міського голови за вагомий внесок у розвиток, відродження та збереження українського образотворчого мистецтва, активну участь у проведенні міських культурно-мистецьких проєктів, багаторічну плідну співпрацю, а також із нагоди Дня художника України.

Виставка-проєкт «Митець у творчому просторі»
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter