Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»

8 серпня у Черкаському художньому музеї відкрилася міжнародна виставка сучасного мистецтва під назвою «Aura 2024».

Виставка складається з двох частин: роботи, що розміщені у виставковому просторі музею, а інша - добірка на моніторі. Вражає і кількість учасників проекту - 30 українських художників із 77 роботами та 19 авторів з різних країн світу з 50 творами.

Задум проєкту та його втілення належать голові Черкаського відділення молодіжного об’єднання Спілки художників України, члену Національної спілки художників України, черкаському художнику Володимиру Яко-вцю. Йому, як арткуратору, вже не першого масштабного міжнародного проєкту, (перед цим були «Діалоги», «Антракт») вдалося об’єднати спільною ідеєю українських художників та художників з Франції, Німеччини, Австрії, Іспанії, Естонії, Швеції, США, Канади, Японії та Китаю.

Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»

Сама назва проєкту «Aura 2024» і значення слова аура в низці східних релігій та езотеричних вірувань тісно пов’язані. Поняття «Аура» - як реальний, чуттєвий прояв душі чи духу людини, що відображає її внутрішній стан у вигляді «тонкого» світлового випромінювання, що оточує людину, як захист, як своєрідний оберіг, лежить в основі ідеї проекту. Краса, есте-тика, сучасність, використання виключно сучасних технологій та новітніх технічних можливостей - лежать в основі ідеї, яка об’єднала митців.

Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»

У мистецькій акції взяв участь завідувач відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС, експерт-мистецтвознавець, художник-живописець, член Національної спілки художників України - Ігор Солодовніков. Митець представив нову серію творчих фотопортретів під назвою: «Woman. Flower. Love». Роботи присвячені українській жінці, її красі, силі і незламності.

Українським жінкам під час війни належить лідерська роль, вони навчилися жити під постійною загрозою. Бути лідером - віддавати більше, ніж отримуєш, і надихати. Українські жінки саме такі. Важливо, щоб після нашої перемоги батьківщина зробила те ж саме для них.

Твори, що не пов’язані безпосередньо із класичним образотворчим мистецтвом: фотографія, цифрове мистецтво, відео, - об’єдналися в єдиний сучасний артпростір.

Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»
Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»
Участь у міжнародній виставці сучасного мистецтва «Аура»

За словами керівника проєкту В. Яковця, його метою було об’єднати творчих людей з різних куточків світу на українській мистецькій платформі. Вони в свою чергу наочно продемонстрували небайдужість, солідарність та підтримку Україні сьогодні.

Експозиція у художньому музеї буде діяти протягом місяця.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter