Творчий спецпроект «Ціна свободи»

26 вересня у Черкаському художньому музеї український художник, письменник, колекціонер, громадський діяч Микола Бабак представив глядачам творчий проєкт «Ціна свободи», який на філософському та фізичному рівні має глобальний і всеосяжний характер і поширюється не тільки на всю Україну, а й на весь цивілізований світ.

У 2024 році митець відзначає 70-літній ювілей, з нагоди якого презентує мистецький проєкт «Микола Бабак. Художник, колекціонер», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Мистецька подія висвітлює творчій доробок та колекційну діяльність художника. У Черкаському обласному художньому музеї представлено ретроспективну виставку художника, серію сучасних живописних робіт «Квіти героям» та фотопроєкт «Ціна свободи».

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

Досить символічно, що локально він реалізований в одному з черкаських госпіталів. Саме тут наші тяжко поранені воїни та ті, хто одужує, написали свої послання на прапорі, саме тут наш стяг ліг на їхні скалічені постаті. Саме тут вкотре проявився волелюбний український характер, що вів їх уперед на полі бою. Відбулося ще одне символічне освячення українського прапора як символа Свободи!

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

Прапор є одним із основних символів свободи для країни. Під його покровом громадяни країни об’єднуються в єдине ціле - народ, який створює свою державу. Ми - держава Україна! Ми - народ України! Ми - вільна і незалежна нація! Ми пишаємося своїм прапором, дбайливо його оберігаємо, встановлюємо на визначних заходах, використовуємо в усіх сферах суспільного життя, ідентифікуємо себе на міжнародній арені.

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

Усі ми свідки того, якою дорогою ціною дається наша Свобода. І ця серія фотографій лише одне з багатьох тому свідчень. Той факт, що проект представлений у чорно-білому форматі, додає йому ще більшої проникливої вагомості, а в майбутньому перетворить на історичний документ.

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

Ті, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, спочивають під державним прапором, що майорить на бурхливому вітрі. Вічна їм пам’ять і низький уклін від усього народу! Ті, хто був поранений у найжорстокішій сутичці з підступним ворогом, ті, хто бореться за життя і здоров’я в госпітальних палатах, ті бійці, над ким вдень і вночі чаклують лікарі, так само як і полеглі воїни, перебувають під захистом державного прапора України. Країна і народ завжди будуть пишатися їхнім подвигом.

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

Між полеглими і пораненими воїнами тільки одна суттєва відмінність: перші вже пішли у вічність, другі, незважаючи на біль і страждання, продовжують жити і зможуть передати свій біль і звитяги майбутнім поколінням.

Творчий спецпроект «Ціна свободи»

За запрошенням автора заходи відвідав завідувач відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Солодовніков Ігор, який із задоволенням ознайомився з проектом, привітав митця з визначною подією, побажав нових творчих здобутків, миру та міцного здоров’я.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Ваше ім'я Ваш e-mail
Код безпеки
Включите эту картинку для отображения кода безопасности