Декілька порад при користуванні банкоматом

Потрібно вибирати банкомати, які встановлені в безпечних місцях (наприклад, у банках, великих торговельних комплексах тощо). Якщо терміново потрібно зняти гроші, скористайтесь банкоматом, який розташований в людному та освітленому місці.

Завжди варто звертати увагу на зовнішній стан банкомату. Наприклад, до слоту для картки або до клавіатури приєднано незвичний пристрій, «порожній» екран або незвичайна інструкція на екрані дисплея – не використовуйте цей банкомат.

Ніколи не застосовуйте силу при вставлянні платіжної карти в картрідер, тому що банкомат може бути пошкодженим, або шахраї вставили в нього скімер – пристрій, що «зчитує» інформацію з картки при їх прийомі.

Якщо банкомат довгий час перебуває в режимі очікування або перезавантажується – варто відмінити поточну операцію, натиснувши на клавіатурі кнопку «Відміна» і дочекатись повернення платіжної картки.

Якщо платіжна картка не повертається, то необхідно зателефонувати до банку за телефоном, який зазначено на банкоматі, та описати ситуацію, що склалася.

Не варто користуватись підказками, порадами, допомогою сторонніх осіб під час здійснення операцій через банкомат.

Не користуйтесь банкоматом без нагальної на те причини – поповнити рахунок мобільного телефону, здійснити грошовий переказ або перевести гроші на картку – це можливо зробити в будь-який час не виходячи з дому, використовуючи банківський додаток або особистий кабінет банку.

Декілька порад при користуванні банкоматом
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter