Як захисти свою дитину в Інтернеті під час пандемії COVID-19

У зв’язку з пандемією COVID-19 на карантин закриваються навчальні заклади по всій території Україні. В школах запроваджують дистанційне навчання з використанням різних веб-сервісів, від спеціалізованих платформ, на кшталт Google Classroom, до різного виду ресурсів – соціальних мереж, відеосервісів, тощо. Зазвичай для самостійного опрацювання необхідних тем учням дають посилання на контент, що розміщений на ресурсі «YouTube».

При перегляді навчального медіа контенту на ресурсі «YouTube», навчальний процес не рідко переривається яскравою рекламою, в котрій "герої" пропонують приєднатися до гри. І за мить дитина вже не думає про навчання, а грає в гру. Окрім того, відеосервіс може запропонувати дитині матеріали чи сюжети, які не розраховані для перегляду такою віковою категорією.

Не дивлячись на те, що відеоресурс «YouTube» постійно аналізує контент та видаляє відеоролики, що мають небезпечний чи небажаний для дітей зміст, батьки зазвичай прикладають максимум зусиль, щоб убезпечити своїх дітей.

І в цьому немає нічого складного, адже компанія Google запустила сервіс, який допоможе дітям безпечно користуватися ресурсом «YouTube», а батькам – бути спокійнішими за своїх дітей.

Як захисти свою дитину в Інтернеті під час пандемії COVID-19

YouTube Kids – це майже той самий YouTube, тільки орієнтований на дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Інтерфейс сервісу виконаний під свою цільову аудиторію – усе яскраво, барвисто й досить веселенько, а головне – без сумнівної реклами. Ресурс розділяє наявний контент на 4 категорії: Шоу, Музика, Навчання та Огляд. Вже виходячи з назви стає зрозуміло, які відео можна знайти в тому чи іншому розділі. Хочеться відзначити, що на сервісі є багато українського контенту: мультфільми, дитячі пісні або загальноосвітні ролики.

Однак перед тим, як користуватися створеним акаунтом, варто переглянути налаштування й скоригувати формат використання індивідуально під вподобання Вашої дитини. YouTube Kids має достатньо широкий спектр налаштувань, що дозволить батькам контролювати якість контенту й час, який малюк буде проводити на просторах ресурсу.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter