Цікаву екскурсію провели експерти Черкаського НДЕКЦ

Вже стало традицією проведення днів відкритих дверей для вихованців навчальних закладів міста та району.

Так, 26.10.2018 до експертів криміналістичного центру завітала студентська молодь - Черкаського навчально-наукового інституту Державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи». Для студентів, які навчаються за напрямом підготовки «Правознавство», проведено змістовну екскурсію.

Цікаву екскурсію провели експерти Черкаського НДЕКЦ

Прямуючи від одного навчального стенду до іншого, із, захопленням вони слухали розповіді про можливості експертних досліджень, дізналися як правильно проводити криміналістичну фотозйомку, здійснювати огляди місць вчинення злочинів, виявляти сліди злочинця та багато іншої цікавої інформації.

Цікаву екскурсію провели експерти Черкаського НДЕКЦ

Із задоволенням слухали розповідь та розглядали демонстрацію експонатів музею фототехніки. Багато цікавого дізналися про новітні направлення експертних досліджень у галузі компютерно-технічної техніки, мистецтвознавчої та психологічної експертизи.

Не менш цікавою виявилася розповідь експертів з балістичного дослідження зброї, які продемонстрували молоді найбільш відомі зразки військової зброї, що містяться в натурній колекції зброї дослідницького центру. Студенти мали змогу потримати в руках автомат Калашникова та гвинтівку Мосіна, пістолети часів Великої вітчизняної війни - німецький «Вальтер» та радянський «ТТ», були тут і раритети - дамський револьвер 19 сторіччя, і сучасна зброя - чеченський автомат «Вовк».

Цікаву екскурсію провели експерти Черкаського НДЕКЦ

На завершення екскурсії молодь зайітала до хімічної лабораторії. Досвідчений фахівець в області хімічних досліджень Костянтин Король коротко розповів про дослідження наркотичних засобів, що надходять на дослідження до черкаських експертів-хіміків.

Цікаву екскурсію провели експерти Черкаського НДЕКЦ

Студентам надзвичайно сподобалась екскурсія, яку підготували для них у експертному центрі. Не приховуючи свого захоплення вони ділились між собою враженнями від побаченого. Прощаючись з працівниками дослідного центру, гості подякували за безліч цікавої та пізнавальної інформації, яку вони сьогодні отримали. В свою чергу експерти побажали студентам успіхів у навчанні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter