Черкащан у батальйоні Нацгвардії вчили знешкоджувати вибухівки

Начальник відділу вибухотехнічної і пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області підполковник міліції Олександр Бугайчук на територій черкаського батальйону Нацгвардії для військовослужбовців підрозділу провів семінар-навчання щодо порядку виявлення і знешкодження вибухових речовин та пристроїв.
Черкащан у батальйоні Нацгвардії вчили знешкоджувати вибухівки
Необхідність проведення такого навчання виникла в зв’язку з напруженою ситуацією, яка наразі існує в східних областях нашої країни. Щоб бути готовими до різноманітних провокацій та не допустити вчинення терористичних актів, диверсій на особливо важливих об’єктах Черкащини, посилення їхньої фізичної охорони, технічного укріплення та оснащення, а також у разі виконання службових обов’язків військовослужбовцями частини в зоні АТО.

Олександр Іванович розповів присутнім основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами та послідовність дій при їх виявленні.

Окремо експерт зупинився на вибухових речовинах та пристроях, їхній класифікації, будові та принципі дії. Підполковник міліції продемонстрував присутнім макети вибухівки та вибухових пристроїв, детально описав їхні різновиди та роз’яснив, як діяти для їх знешкодження в разі виявлення.
Черкащан у батальйоні Нацгвардії вчили знешкоджувати вибухівки
Керівництво Національної гвардії та УМВС України закликає громадян не втрачати пильність, бути уважними та обережними.
«У разі виявлення підозрілих валіз, пакунків, інших предметів або транспортних засобів, залишених на тривалий час без нагляду, а також осіб із підозрілою поведінкою терміново повідомляти на телефонну лінію «102», – просять у прес-службі Нацгвардії України.

procherk.info
2014.07.28
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter