У розрізі науково-дослідної роботи

Працівники відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС України, у розрізі проведення наукових досліджень по виявленню вибухонебезпечних речовин у вибухонебезпечних предметах – відвідали комунальне підприємство «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради».

У розрізі науково-дослідної роботи

Всім відомо що безпека пасажирів які скористалися будь яким видом транспорту, повинна бути на найвищому рівні. Для перевірки багажу пасажирів існує велика кількість приладів та установок, які працюють за різними принципами визначення наявності заборонених для перевезення предметів.

Для вирішення саме таких завдань у Черкаському аеропорту і знаходиться новітня модель рентгенотелевізійної системи CX100100TI від компанії NUCTECH. Дана система сканує багаж за допомогою рентгенівського випромінювання. Ця система інспекції, повністю успадкувала провідне світове отримання зображень, ергономічний інтерфейс, поліпшені алгоритми посилення зображень, потужні функції і мережеві додатки, а також високу надійність і безпеку.

У розрізі науково-дослідної роботи

Використовуючи технологію отримання високоякісного зображення і поліпшеною класифікації матеріалу за допомогою випромінювання дуальної енергії, дана система інспекції багажу і вантажу повністю відповідає всім вимогам сканування об’єктів на предмет безпеки.

Працівниками відділу було запропоновано операторам рентгенотелевізійної системи аеропорту провести дослідження двох реактивних протитанкових гранат: РПГ-22 «НЕТТО» та РПГ-26 «АГЛЕНЬ». Результат досліджень перевищив всі сподівання, установка розпізнала органічні та неорганічні матеріали, легкі метали та показала різнокольорову гаму досліджуваних предметів.

У розрізі науково-дослідної роботи
У розрізі науково-дослідної роботи

Інформація дослідження буде презентована на науково-практичному семінарі «Удосконалення методик проведення вибухотехнічних експертиз, розроблення довідників та методів дослідження», який відбудеться у період з 24 по 26 червня 2019 року в місті Києві.

2019.05.30
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter