Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова

14 вересня у черкаському музеї «Кобзаря» відкрилася ювілейна виставка «Мистецька палітра Віктора Крючкова».

Віктор Григорович Крючков – відомий черкаський скульптор, Заслужений художник України, член Гільдії українських медальєрів та Національної спілки художників України, учасник обласних і всеукраїнських творчих виставок, фестивалів та симпозіумів, реставратор, активний учасник культурно-мистецьких проектів Черкащини.

Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова
Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова

У рамках співпраці з Черкаським НДЕКЦ МВС Віктор Крючков, як досвідчений майстер медальєрного, ювелірного мистецтва, скульптор, реставратор, фахівець у галузі фалеристики та нумізматики неодноразово надавав консультації, ділився досвідом і вирішував складні питання, що пов’язані з мистецтвознавчими дослідженнями. Експерти Черкаського НДЕКЦ привітали знаного майстра з ювілеєм, переглянули цікаву виставка та поділилися враженнями з автором.

Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова

Нинішня, ювілейна виставка присвячена Збройним Силам України. У такий спосіб Віктор Григорович висловлює свою вдячність нашим воїнам, завдяки мужності та незламності яких ми живемо й працюємо. «Якби не було ЗСУ, то не було б і нас» - так він пояснив присутнім основну ідею свого творчого проекту. За словами Віктора Григоровича Крючкова, для виставки він відібрав найцінніше: Шевченкіана, твори про Холодний Яр, Коліївщину, історичні сюжети боротьби українського народу за свободу та незалежність.

Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова

На ювілейній виставці представлено роботи майстра різних періодів творчості та різних технік виконання: графіка, медальйони, картини, мініатюрні скульптури, які відтворюють історію Черкащини й України, долю її славних синів. Родзинкою ж нинішньої виставки можна вважати одну з нових робіт Віктора Крючкова з красномовною назвою «Слава переможцям». Це не тільки сорт українських яблук, а й символ нашої перемоги, щедрого врожаю і мирного життя.

Відкрилася ювілейна виставка Віктора Крючкова

Від імені міського голови Черкас Анатолія Бондаренка та всієї громади міста Віктору Крючкову вручили медаль «За сумлінну працю», відзначивши його багаторічну жертовну роботу на благо рідного міста, значний особистий внесок у культурно-мистецьке та громадське життя і у зв’язку з 75-літнім ювілеєм.

«У моїх планах – зробити меморіальну дошку в Моринцях, у Смілі виліпити і встановити портрет відомому промисловцю й меценату графу Бобринському, окрему роботу буде присвячено знаменитому польському композитору, піаністу й педагогу Каролю Шимановському, великий проєкт з увічнення Тараса Шевченка й козацтва чекає в Лисянці, – розповідає Віктор Крючков. – На жаль, втілення творчих планів гальмується війною, однак я впевнений у перемозі українського народу. Тому мрію про мир і багато працюю».

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter