Дослідження об’єктів рослинного походження

Сектор біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС проводить судові біологічні дослідження за такими експертними спеціальностями як дослідження волосся, імунологічні дослідження та дослідження об’єктів рослинного походження.

Експертиза об’єктів рослинного походження забезпечує встановлення рослинної природи об’єкта, визначення його таксономічної належності.

Типові питання, що вирішуються при проведенні експертизи об’єктів рослинного походження:

  • Яка природа наданого на дослідження об’єкта?
  • Яка таксономічна належність наданого на дослідження об’єкта рослинного походження?
  • Чи має тирса деревини, вилучена з бензопилки і тирса деревини, вилучена на місці спилу дуба, спільну родову належність?
  • Чи можливо використання наданої на дослідження речовини для виробництва тютюнових виробів?
  • Чи наявні в приміщенні ділянки уражені цвілевими грибами?
  • Чи мають спільну родову (групову) належність маси зерна вилучені в різних місцях?
  • Чи містить надане на дослідження борошно глютен?
  • Чи відповідають зразки зернових (зернобобових) культур, що надані на дослідження, за їх характеристиками умовам контракту на поставку?
Перелік питань не є остаточним і може корегуватися.

Послуги надаються за письмовою заявою фізичних або юридичних осіб із зазначенням їх прізвища, імені, по-батькові особи чи найменування підприємства, місця реєстрації та проживання чи місцезнаходження підприємства, виду послуги. Оплата наданих послуг здійснюється шляхом перерахування замовником коштів через банки, відділення поштового зв'язку або програмно-технічні комплекси самообслуговування.

Завантажити: Бланк заяви

Підтвердженням оплати послуг є платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції.

Вартість проведення експертиз та досліджень визначається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 №724.

Більш детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо із завідувачем сектору біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104 або за телефоном (0472) 317-333.

Дослідження об’єктів рослинного походження
Дослідження об’єктів рослинного походження
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter