Дослідження волосся

Сектор біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС проводить судові біологічні дослідження за такими експертними спеціальностями як дослідження волосся, імунологічні дослідження та дослідження об’єктів рослинного походження.

При проведенні експертизи волосся основними об’єктами дослідження є волосся людини та тварини, що було виявлене та вилучене під час проведення огляду місця події, місця злочину чи інших слідчих діях в ході розслідувань безвісного зникнення осіб, вбивств, дорожньо-транспортних пригод, браконьєрства, жорстокого поводження з тваринами та інше.

Експертиза волосся проводиться при встановленні натуральності хутряних виробів та відповідності (походження) хутра, так як дуже часто під виглядом дорогого хутра продають подібне до нього, але значно дешевше і гіршої якості.

Компетентність лабораторії по даному напрямку досліджень підтверджена Національним агентством з акредитації України на технічну компетентність і незалежність, відповідно до вимог міжнародного стандарту - ДСТУ ISO/IEC 17025.

Типові питання, що вирішуються при проведенні експертизи волосся:

  • Чи є надані на дослідження мікрооб’єкти волоссям?
  • Кому належить надане на дослідження волосся, людині чи тварині?
  • Якщо волосся належить людині, то яке його регіональне походження?
  • Якщо волосся належить тварині, то якій?
  • Чи може надане волосся походити від потерпілого, підозрюваного?
  • Який спосіб відділення волосся?
  • Чи піддавалося волосся висвітленню, фарбуванню?
  • Чи можливе проведення подальшого молекулярно-генетичного дослідження?
Перелік питань не є остаточним і може корегуватися.

Послуги надаються за письмовою заявою фізичних або юридичних осіб із зазначенням їх прізвища, імені, по-батькові особи чи найменування підприємства, місця реєстрації та проживання чи місцезнаходження підприємства, виду послуги. Оплата наданих послуг здійснюється шляхом перерахування замовником коштів через банки, відділення поштового зв'язку або програмно-технічні комплекси самообслуговування.

Завантажити: Бланк заяви

Підтвердженням оплати послуг є платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції.

Вартість проведення експертиз та досліджень визначається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 №724.

Більш детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо із завідувачем сектору біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104 або за телефоном (0472) 317-333.

Дослідження волосся
Дослідження волосся
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter