Як захистити свій обліковий запис в Telegram

Як захистити свій обліковий запис в Telegram

У зв’язку з щоденним збільшенням кількості користувачів популярного месенджеру Telegram варто пам’ятати про безпеку свого акаунту, адже не всі налаштування приватності та захисту в ньому активовані за замовчуванням.

Щоб обліковий запис в Telegram був під максимальним захистом перегляньте такі налаштування:

  1. Двофакторна авторизація. Якщо не встановлений пароль Ви можете втратити свій профіль із-за перехоплення СМС при авторизації, за допомогою дублювання SIM карти.

    Двофакторна авторизація активується за наступним шляхом: Налаштування –> Приватність і безпека –> Двоетапна перевірка. Після введення паролю буде запропоновано вказати електронну пошту, через яку можна буде відновити втрачений/забутий пароль.

    Максимальний захист дає пароль без зазначення електронної пошти. Так можливість злому акаунта буде зведена до мінімуму, але з'явиться шанс забути або втратити пароль, що призведе до повної втрати облікового запису без можливості його відновлення.

  2. Код блокування. Додатковий захист вашого застосунку – пароль на нього, схожий на той, який ставиться на Ваш пристрій. Настроїти його можливо за таким шляхом: Налаштування –> Приватність і безпека –> Код блокування. Можливо налаштувати розблокування по відбитку, по Face ID, або тільки код, автоблокування через певний час, або блокувати додатку вручну. Такий захист в більшості повторює захист Вашого мобільного пристрою, але він стане в нагоді, якщо Ви не ставите пароль на доступ до телефону, комп’ютера. Після встановлення коду блокування на сторінці чатів з’явиться значок замка для блокування й розблокування додатку. Варто зазначити, що якщо Ви забудете пароль, після перевстановлення додатку – всі секретні чати будуть втрачені.
  3. Видимість номеру. По замовчуванню в Telegram номер Вашого телефону можуть бачити контакти, які є в адресній книзі вашого пристрою. За шляхом: Налаштування –> Приватність і безпека –> Номер телефону потрібно вибрати пункт «Ніхто». Таким чином Ви приховуєте свій номер тим, кого занесено у Вашу адресну книгу, але не має Вашого номеру телефону.
  4. Хто може знайти мене за номером? Після налаштування попереднього пункту Вам буде доступно меню «Хто може знайти мене за номером?», в якому після активації «Ніхто» – Ви приховаєте від невідомих Вам людей свій обліковий запис. Таке налаштування ускладнить пошук Вашого контакту в Telegram, тим кого ви не додали в список контактів.

Максимальний захист – відключити синхронізацію контактів в Telegram. По замовчуванню контакт, який внесено у Вашу телефонну книгу, зможе побачити Ваш номер через Telegram. Для цього потрібно в меню Налаштування –> Приватність і безпека деактивувати пункт «Синхронізувати контакти».

Варто зазначити, що не існує повного та ідеального захисту, поки існує можливість злому Вашого телефону та електронної пошти. Соціальна інженерія – є найпоширенішим способом злому. Захищайте ваші пристрої і не потрапляйте на гачок шахраїв та аферистів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter