Який має бути пароль. Рекомендації експертів

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС вирішили власноручно дослідити, від чого залежить надійність паролю. Для цього ми провели невеличке порівняльне дослідження – порахували скільки часу необхідно для зламу того чи іншого паролю.

Який має бути пароль. Рекомендації експертів

Порівняємо два паролі: складний – створений згідно популярних рекомендацій, та простий – якесь буденне слово, чи декілька слів.

Складним паролем в нас буде – $TarWaR5 – містить великі й малі літери, цифри й навіть спеціальні символи. Довжина також рекомендована – вісім символів.

Простим паролем нехай буде щось буденне, наприклад – ukraineisthebest – лише малі літери, нема ні спеціальних символів ні цифр, але пароль довгий.

Для проведення дослідження скористуємось веб-сайтом howsecureismypassword.net – ресурс дозволяє орієнтовно розрахувати скільки часу необхідно для зламу паролю.

Згідно даних вищезазначеного ресурсу, для зламу нашого складного паролю потрібно орієнтовно вісім годин. Як щодо простого паролю? Тридцять чотири тисячі років.

Який має бути пароль. Рекомендації експертів

За результатами проведеного дослідження, можна сформувати основну рекомендацію стосовно надійного та зручного паролю – створюйте пароль, в якому було б не менше 16 символів та який би Ви змогли запам’ятати. Гарним вибором буде рядок з улюбленого вірша, чи прізвище та ім’я улюбленого актора, тощо.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter