Поповнення методичної бібліотеки

Організація наукової діяльності в Черкаському НДЕКЦ МВС проводиться і обліковується з проведення науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, розроблення та впровадження в судово-експертну практику науково-методичних матеріалів, наукове співробітництво Черкаського НДЕКЦ МВС з вітчизняними навчальними закладами, науково-дослідними та судово-експертними установами, підготовка, поширення та впровадження передового досвіду судово-експертної практики.

Реалізація стратегії Черкаського НДЕКЦ МВС, як науково-дослідної установи, передбачає перш за все формування Центру як потужної експертної установи, яка проводить питання дослідництва, розробки методології проведення експертиз, підготовки та підвищення кваліфікації судових експертів.

В грудні 2020 року вийшли друком, розроблені працівниками Черкаського НДЕКЦ МВС методичні рекомендації «Особливості дослідження SquashFS-пакетів в рамках комп’ютерно-технічної експертизи» котрі наразі рекомендовано використовувати в судово-експертній діяльності.

Поповнення методичної бібліотеки

У вищезазначених методичних рекомендаціях розглянуто основні принципи функціонування та організації даних операційних систем сімейства Linux, детально висвітлено особливості файлової системи SquashFS, її недоліки та переваги. Розглянуто особливості роботи з програмними засобами для створення/редагування контейнерів SquashFS та запропоновано оптимальні шляхи вирішення типових питань, що можуть виникати під час проведення досліджень за експертною спеціальністю 10.9 «Дослідження комп’ютерної техніки та програмних продуктів».

На сьогоднішній день черкаські експерти продовжують роботу, щодо поповнення методичної бібліотеки Експертної служби МВС, наразі у розробці більше 10 методичних матеріалів, а також підвищують свій професійний рівень і готові до виконання завдань за призначенням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter