Прості знання можуть вберегти вас від втрати коштів

В сучасних рамках карантинних обмежень та напередодні новорічних свят, стрімко зростає попит суспільства на покупоки в Інтернеті.

Експерти Черкаського НДЕКЦ радять дотримуватись базових правил безпеки для безпечних онлайн покупок.

Через карантинні обмеження площі офлайн торгівлі що оточують нас в повсякденному побуті, зазнають певних обмежень, в той час коли торгові площі онлайн торгівлі зростають та розширюються в кратних розмірах.

Чим більше певна платформа для онлайн торгівлі, тим більше біля неї збирається шахраїв.

Перший та основний вид шахрайства заключається не на високих технологіях проблемах захисту того чи іншого сервісу, а на зловживанні людською довірою та чесністю, тобто - соціальна інженерія.

Першим що треба робити щоб не впасти в оборудку з застосуванням соціальної інженерії - нікому не надавати даних своїх платіжних карток. Треба відрізняти офіційні платіжні системи які містяться на офіційних платформах та сервісах, від підробки.

Другим обов'язковим правилом є приділення уваги підтвердженню платежів, яке приходить у вигляді СМС-повідомлень. Сучасні банківські сервіси обов'язково підтверджують здійснення транзакції надсиланням відповідних повідомлень на мобільний телефон. Будьте уважні до вказаної суми платежу та не повідомляйте надані комбінації цифр підтвердження третім особам.

Для забезпечення більш безпечних угод на онлайн платформах поширюються сервіси з “Доставкою” та шахраї вже застосовують нову схему для здійснення злочинних дій.

Шахрай під будь-яким приводом намагається перевести спілкування з особистого кабінету онлайн платформи оголошень у будь який месенджер. Після листування, покупцю у месенджері надсилається посилання нібито на “Доставку”, а насправді посилання на фальшивий “фішинговий сайт”, який тільки на перший погляд виглядає абсолютно як і сайт оголошень.

Щоб ващі угоди проходили без ризиків проводити їх треба до кінця повністю в межах сервісів самої платформи, в її чатах та за її офіційними правилами. Це надасть вам перевагу в позовах до адміністрації ресурсу при виникненні суперечливих питань.

Прості знання можуть вберегти вас від втрати коштів
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter