Відзнака колективу Черкаського НДЕКЦ МВС

В Черкаському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України відбулася значна та важлива подія – отримання відзнаки за перше місце за результатами оцінки якості роботи серед 24 обласних територіальних експертних підрозділів Експертної служби МВС України.

Відзнака колективу Черкаського НДЕКЦ МВС

Обертаючись назад, ми всі розуміємо, що це не просто відзнака, а в першу чергу довгий та важкий шлях.

Це тисячі виконаних експертиз та досліджень, результати яких – незаперечна доказова база для правового прийняття рішення у кримінальних та цивільних справах, сотні перевірок за криміналістичними обліками, результатами яких стали розкриті злочини, серед них - тяжкі та резонансні, десятки розроблених та опублікованих наукових статей, методик та інформаційних листів, без яких неможливий подальший розвиток служби.

Це сотні проведених оглядів місць подій та слідчих дій, зібрана значуща для доказу слідова інформація, сотні встановлених «перебитих», нелегально ввезених на територію України або викрадених транспортних засобів.

Це десятки опанованих новітніх перспективних експертних спеціальностей, серед яких такі, як будівельні, комп’ютерно-технічні, психологічні, мистецтвознавчі дослідження.

Це робота тих, кого за спинами з повагою називають «білі комірці». Коли в наказах про заохочення після розкриття резонансних злочинів по слідах, вилучених експертами при проведенні оглядів місць подій або виявленим та дослідженим в ході проведення експертиз, ми не знаходимо там своїх прізвищ, ми завжди з гордістю говоримо: «Цей злочин розкрито завдяки нам», розуміючи, що відзнака – це не головне в нашій роботі.

Це людські долі в кожній з експертиз та надія людей на те, що злочинець буде обов’язково знайдений та покараний. Це історія для багатьох з нас довжиною в життя.

І, насамперед – це довіра людей, які приходять до підрозділів Експертної служби з єдиною метою – виконати експертизу або провести дослідження саме у нас, довіряючи нам як експертній установі.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter