Участь у семінар-заняттях по дослідженню пожеж та встановленню їх причин виникнення в м. Черкаси

У період з 21 по 22 листопада 2019 року старший судовий експерт-вибухотехнік відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Полков В.В. приймав участь в семінар-заняттях по дослідженню пожеж і встановленню причин їх виникнення із спеціалістами окремих дослідно-випробувальних лабораторій територіальних органів ДСНС України, судових експертів ДНДЕКЦ, НДЕКЦ МВС, КНДІСЕ Мінюсту, слідчих ГУНП в Черкаській області, співробітників УкрНДІЦЗ та ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

21 листопада на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області розпочалися семінарські заняття із фахівцями дослідно-випробувальних лабораторій по дослідженню пожеж та встановленню їх причин виникнення.

У заняттях взяли участь спеціалісти окремих дослідно-випробувальних лабораторій територіальних органів ДСНС України, експерти Черкаського НДЕКЦ МВС, судові експерти КНДІСЕ Мінюсту України, слідчі ГУНП в Черкаській області, Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям, УкрНДІЦЗ й ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

Програмою семінару передбачені теми пов‘язані із алгоритмом роботи на місці події, дослідження обставин та ефективна взаємодія із слідчими.

Окрему увагу фахівці звернули на вивчення міжнародного досвіду дослідження пожеж за програмою «CEPOL» та визначення осередку пожежі методом оберненого моделювання в програмному комплексі FDS.

22 листопада заняття продовжилися в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України. Учасники семінару вшанували пам’ять випускників навчального закладу Володимира Правика і Віктора Кібенка та усіх вогнеборців-чорнобильців покладанням квітів до Монументу на їх честь.

Для гостей представники ЧІПБ провели оглядову екскурсію територією інституту, ознайомили їх з сучасними навчальними аудиторіями. В музеї присутнім розповіли історію становлення та розвитку навчального закладу.

Начальник Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту Віталій Кропивницький для використання в навчальному процесі передав курсантам книгу «Вогнеборці», в якій розповідається про історію та традиції пожежної служби.

Співробітники інституту для учасників семінару представили теми: «Дослідження процесів горіння в рамках підготовки здобувачів вищої освіти на прикладі ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля» та «Питання дослідження пожеж як елемент професійної підготовки майбутніх фахівців органів та підрозділів ДСНС України».

Під час проведення семінарських занять учасники обмінялися досвідом та домовилися про подальшу співпрацю.

Участь у семінар-заняттях по дослідженню пожеж та встановленню їх причин виникнення в м. Черкаси
Участь у семінар-заняттях по дослідженню пожеж та встановленню їх причин виникнення в м. Черкаси
Участь у семінар-заняттях по дослідженню пожеж та встановленню їх причин виникнення в м. Черкаси
2019.11.25
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter