Увага! При черговому огляді виявлено автомобіль з підробним номером кузова

З прикрою частотою експерти сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів Черкаського НДЕКЦ МВС виявляють автомобілі з підробними номерами агрегатів.

Другий такий випадок за тиждень стався 15.07.2020 в Територіальному сервісному центрі МВС № 7142, що в місті Умань, Черкаської області. Так, до вказаного ТСЦ звернувся громадянин П. про проведення огляду його автомобіля VOLKSWAGEN Golf і документів, що його супроводжують. Під час огляду вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер кузова нанесено та вварено не в умовах заводу виробника. В подальшому такі транспортні засоби підлягають обов’язковому вилученню працівниками поліції та в більшості випадків до власників не повертаються. Звичайно, не потрібно пояснювати, які матеріальні збитки несе власник автомобіля, що зовсім не співмірно із затратами на дослідження транспортного засобу при його купівлі.

Увага! При черговому огляді виявлено автомобіль з підробним номером кузова

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1098 Черкаський НДЕКЦ МВС надає послуги в цивільних та господарських справах, або проводить дослідження на замовлення автовласників:

  • експертиза, дослідження транспортних засобів вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) коштує 151,96 грн;
  • експертиза, дослідження транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) коштує 196,98 грн;
  • експертиза, дослідження мопедів або окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) коштує 39,40 грн;
  • визначення року виготовлення транспортного засобу та об’єму двигуна коштує 84,42 грн.

Звернувшись до кваліфікованих працівників сервісних центрів Ви можете себе убезпечити від покупки авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів та після подачі заяви перевірити чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією, що Ви не придбаєте автомобіль «двійник».

Висновок експерта, скріплений його підписом та печаткою, який Ви отримуєте після дослідження, є гарантією Вашого спокою!

Звичайно, вирішувати тільки Вам, однак наполегливо просимо зважувати всі «за» та «проти». Будьте обачливі!

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter