Будьте уважними під час купівлі транспортного засобу

Нажаль, в теперішній час трапляється досить багато недобросовісних продавців транспортних засобів, які мають на меті заробити за рахунок довірливих громадян.

Непоодинокими випадками є продаж-купівля автомобілів з перебитими номерами кузова, шасі чи підробленими свідоцтвами про реєстрацію. Крім того, має місце купівля авто, що знаходиться в розшуку, продажу авто методом створення автомобіля-двійника.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби ви можете себе убезпечити від покупки авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів чи іншими невідповідностями, та після подачі заяви, перевірити, чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією, що ви не придбаєте автомобіль «двійник».

Так, 02.06.2020 до Територіального сервісного центру МВС України № 7143, що в місті Звенигородка, з заявою про реєстрацію автомобіля Volkswagen Passat, звернувся громадянин П. Під час дослідження вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер кузова змінений шляхом перебивання окремих знаків номеру.

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Підводячи підсумки вищевказаного, робимо висновки та одночасно наголошуємо, що для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС із заявою про проведення дослідження для отримання кваліфікованого висновку експерта та власної впевненості у законності автомобіля, який ви плануєте придбати. Не потрібно забувати, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, а його перевірка у сервісному центрі мізерна по зрівнянню до тих, затрат, які ви можете понести в подальшому.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського НДЕКЦ. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Будьте уважними під час купівлі транспортного засобу
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter