Обговорення проблемних питань призначення експертиз

Днями до слідчих Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області завітали працівники Черкаського НДЕКЦ МВС для проведення круглого столу з питань кваліфікованого призначення експертиз та недопущення помилок, які призводять до додаткової переписки та затягування часу проведення експертиз.

Перед слідчими виступив заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ Валерій Кожевніков. Він нагадав слідчим основні вимоги до постановки питань для проведення експертиз та наслідки, до яких призводять некоректно поставлені запитання.

Обговорення проблемних питань призначення експертиз

Разом зі слідчими було розглянуті випадки постановки незрозумілих, двозначних питань, викладених в нелогічній послідовності по окремих видах криміналістичних експертиз. Окремо було наголошено на обов’язкове зазначення в постановах про призначення експертиз дозволу чи заборони на пошкодження чи знищення, зміну стану чи властивостей об’єктів дослідження, та правильний вибір їх упакування, з метою уникнення пошкоджень при транспортуванні тощо.

Продовжив виступ завідувач сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів Костянтин Король. Він поділився інформацією про особливості призначення експертиз наркотичних засобів та спеціальних хімічних речовин. Слідчі активно брали участь в обговоренні, задавали практичні питання щодо призначення експертиз.

Обговорення проблемних питань призначення експертиз

На закінчення заходу слідчим було зазначено на важливості проведення подібних заходів, оскільки направлення експертами додаткових документів, таких як акти про невідповідність чи клопотань про уточнення запитань тощо призводить до збільшення навантаження на роботу як експертів , так і слідчих.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter