А ви впевнені, що Ваша норкова шуба справді з хутра норки?

А ви впевнені, що Ваша норкова шуба справді з хутра норки?

Український ринок хутра налічує мільйони виробів. Утім, за статистикою, кожна десята шуба з норки, бобра чи шиншили - несправжні. Це зовсім не означає, що вони виготовлені зі штучного хутра. Шахраї вправно стрижуть і фарбують хутра бабака, кролика, нутрії та інших тварин з метою видати їх за більш дорогі та якісні.

Очолює рейтинг підробок норка, адже назва «норка» – це як машина «Мерседес», яку купити хоче кожен, та ще й у випадку коли її вартість нижча ніж зазвичай. Її хутро заміняють кроликом, бобром або фарбованим бабаком. На другому місці - шиншила, яку підміняють підфарбованим кроликом і спеціально виведеною не такою дорогою породою - кроликом-рексом. Замикає трійку лідерів підробок бобер, за якого видають нутрію.

Вироби з такого хутра мають спочатку непоганий вигляд, але з часом втрачають свою красу: хутро мнеться, заломлюється, висипається. Та й на вагу шуби, наприклад, з нутрії в кілька разів важчі ніж з норки.

А ви впевнені, що Ваша норкова шуба справді з хутра норки?

Якщо Ви маєте сумніви щодо якості придбаного хутра, пропонуємо звертатися до фахівців сектору біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС для проведення дослідження волосся. Шляхом використання спеціальних методів експерти встановлять ряд макро- та мікроморфологічних ознак, що дозволять не тільки відрізнити справжнє хутро від штучних чи природних волокон, а й точно диференціювати якому виду воно належить. Для дослідження достатньо кілька зразків (волосин), які можна відібрати з будь-якої ділянки, що не вплине на загальний вигляд виробу та допоможе впевнитись в його якості.

2019.08.13
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter