Виявлено автомобіль з підробленим номером кузова

Шановні громадяни! Вкотре змушені наголосити на проблемі незаконних автомобілів. Якщо продавець вмовляє Вас придбати авто без попереднього дослідження спеціалістом, це вже має Вас насторожити. Людина, яка купила автомобіль з підробленими номерами можливо й не винна, але розплатитися доведеться. Нині достатньо умільців, які недобросовісно заробляють кошти на довірливих чи маловідповідальних громадянах. Не пошкодуйте трішки часу та незначну суму для перевірки бажаного автомобіля та повертайтесь додому спокійні, впевнені та задоволені новим придбанням.

Найкраще рішення перед купівлею автомобіля – Ваше звернення до експертів Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що співпрацюють з сервісними центрами МВС в Черкаській області. У разі звернення до експертів Ви отримаєте відповіді на основні питання, що мають значення при купівлі автомобіля, а саме:

  • чи не змінювалися ідентифікаційні номери агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);

  • який об’єм двигуна;

  • яка фактична дата виготовлення автомобіля і чи дійсно він не омолоджений із метою підвищення його комерційної привабливості при продажу;

  • встановлення ринкової вартості транспортного засобу;

  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

У процесі проведення дослідження експерт повністю перевірить автомобіль щодо всіх можливих варіантів кримінальної зміни ідентифікаційних номерів, після чого на спеціальному бланку видасть висновок експертного дослідження, скріплений печаткою та власним підписом, за відповідність і законність якого він несе персональну відповідальність.

В ході комплексного дослідження автотранспортних засобів експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили десятки автомобілів зі зміненими (перебитими) номерами агрегатів.

Один із таких останніх випадків стався 05.10.2021 в Територіальному сервісному центрі МВС № 7143, що в місті Черкаси. Так, до вказаного ТСЦ звернувся громадянин П. з метою перевірки автомобіля MERCEDES-BENZ SPRINTER 210D і документів, що його супроводжують. Під час огляду вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер кузова змінений. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Громадян, які нехтують нашими порадами, нажаль, багато. Але ми з впевненістю можемо сказати, що стикнувшись з проблемою незаконного автомобіля зі зміненими номерами агрегатів, наступного разу вони в обов’язковому порядку пройдуть дослідження для власної безпеки і впевненості, адже ця помилка коштує дорого.

Не втрапте в халепу, будьте обачними!

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Ознайомитись з переліком послуг, які надаються РСЦ ГСЦ МВС України в Черкаській області та здійснити запис до електронної черги можливо за посиланням.

Виявлено автомобіль з підробленим номером кузова
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter