Криміналістика – це цікаво

На екскурсію до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України 05.03.2019 завітали студенти Черкаського комерційного технікуму.

Криміналістика – це цікаво

В ході цікавої екскурсії, проведеної досвідченим працівником центру Сидоренком Л.О. студенти отримали багато цікавої інформації про історію криміналістики, напрямки судово-експертної діяльності, завдання та можливості судових експертиз. Чисельні стенди по трасології, холодній зброї, балістиці, дактилоскопії надали змогу наочно сприйняти та зрозуміти вислухане.

Увагу студентів привернули можливості технічної експертизи документів у виявленні підробок паперових грошей, згаслих чи закреслених текстів. Також їм було продемонстровано результати деяких почеркознавчих досліджень.

Криміналістика – це цікаво
Криміналістика – це цікаво

Велику зацікавленість було проявлено до продемонстрованої досвідченим експертом-балістом Крикуненком О.Ю. вогнепальної зброї: пістолетів, револьверів, гвинтівок,пістолетів-кулеметів. Піднімалося дискусійне питання і про можливість придбання в особисте користування травматичних пістолетів та коротко ствольної нарізної зброї. Акцентувалася увага і на наслідках необережного поводження зі зброєю.

Криміналістика – це цікаво

Також цікавою була демонстрація виявлення слідів рук за допомогою дактилоскопічних порошків. В ході цього задавалися питання щодо типів і видів папілярних узорів, їх властивостей: індивідуальності (неповторності), відносної незмінності та стійкості (відновлюваності).

Зацікавленість у студентів визвала і криміналістична валіза: її комплектація та, призначення окремих предметів.

Криміналістика – це цікаво

На задані питання були отримані вичерпні відповіді.

В цілому, проведена екскурсія сприяла розширенню кругозору студентів, можливій подальшій професійній орієнтації, збільшенню обсягу правових знань, мала значення і для профілактики та недопущення правопорушень серед молоді.

За цікаво проведену екскурсію нагородою для працівників центру стали слова подяки від викладачів та студентів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter