З прицілом на майбутнє

У 2018 році в Черкаському державному технологічному університеті введена спеціальність «Правознавство».

З метою ознайомлення майбутніх правознавців з деякими особливостями криміналістики та судової експертизи, 22.02.2019 для них була організована екскурсія в Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Студенти з цікавістю слухали інформацію досвідченого працівника центру Сидоренка Л.О. про визначні історичні постаті: Альфонса Бертильйона – розробника системи антропометричної реєстрації злочинців («Бертильйонажу») та основ словесного портрету; Ганса Гроса – «батька» криміналістики, автора перших посібників по криміналістиці, засновника першого факультету криміналістики в Чернівцях, першого інституту криміналістики та першого музею криміналістики в Австрії.

З прицілом на майбутнє

Інтерес у студентів викликав і унікальний стенд із фототехнікою, яка раніше використовувалася працівниками експертної служби Черкащини.

Історія розвитку дактилоскопії, властивості папілярних візерунків, окремі приклади розкриття злочинів за допомогою слідів рук стануть у нагоді студентам при вивченні предмета «Криміналістика».

Зацікавленість майбутні правознавці проявили також до завдань та можливостей балістичної та трасологічної експертиз.

З прицілом на майбутнє

Студенти ознайомилися і з деякими новітніми напрямками експертних досліджень, зокрема в галузі досліджень наркотичних засобів, сильнодіючих психотропних речовин та прекурсорів, психології та мистецтва.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter