Навчально-правова екскурсія

11 грудня 2018 року в Черкаському НДЕКЦ МВС України Головним територіальним управлінням юстиції в Черкаській області на виконання Плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права організована навчально-правова екскурсія для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти м. Черкаси.

В ході цікавої екскурсії на конкретних прикладах школярів ознайомлено із завданнями та можливостями судових експертиз, які проводяться в НДЕКЦ та продемонстровано різні експонати.

Зокрема, школярі побачили як за допомогою дактилоскопічних порошків виявляються сліди рук, який вигляд мають папілярні узори на слідах босих ніг.

Навчально-правова екскурсія

Цікавою для учнів була і демонстрація виявлення, порівняння та оцінки ознак почерку.

Під час ознайомлення із завданнями технічної експертизи документів багато питань учні задавали стосовно способів розпізнавання фальшивих банкнот у повсякденному житті.

Навчально-правова екскурсія
Навчально-правова екскурсія
Навчально-правова екскурсія

Школярів проінформовано про порядок та особливості здобуття відповідної освіти, яка дає право номінуватися кандидатами на експертні посади.

Школярі продемонстрували зацікавленість та активність, задавали різноманітні питання та висловили вдячність за проведену екскурсію.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter