Проведення лекції студентам ЧДТУ

Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України вже не один рік тісно співпрацює з Черкаським державним технологічним університетом. На прохання керівництва ЧДТУ експертно-криміналістичний центр радо приймає у себе студентів для проходження навчальної практики. Так, цього разу, намагаючись урізноманітнити навчальний процес та зацікавити студентів у освоєнні майбутньої професії.

14 листопада 2018 року запросили працівника відділу автотехнічних досліджень та криміналістичних досліджень транспортних засобів для проведення лекції перед студентами кафедри автомобілів та технології їх експлуатації.

Проведення лекції студентам ЧДТУ

Старший судовий експерт сектору автотехнічних досліджень відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Черкаського НДЕКЦ МВС України Ромашко Сергій Володимирович у ході лекції на тему "Значення проведення огляду місця ДТП та роль автотехнічних експертиз у справах про дорожньо-транспортні пригоди" відкрив слухачам деякі "секрети" роботи експерта на місці дорожньо-транспортної пригоди та проведення автотехнічних експертиз.

Проведення лекції студентам ЧДТУ

Він розповів про особливості виявлення та фіксації слідової інформації на місці ДТП. Студенти дізналися для чого потрібні автотехнічні експертизи, про важливість точності у їх проведенні, усвідомили значення проведення таких експертиз, що за їх допомогою в ході розслідування автодорожніх пригод та злочинів встановлюються істотні докази, необхідні для прийняття законних та обґрунтованих рішень.

Студенти із захопленням слухали розповідь фахівця. Оживила лекцію демонстрація різноманітного обладнання та оснащення: приладу для оцінювання параметрів гальмових систем методом дорожніх випробувань усіх видів транспорту, приладу люфтоміра-динамометра для вимірювання сумарного люфту у рульовому керуванні та багато іншого. Інформація про можливості технічного оснащення сучасних експертів-автотехніків викликала підвищений інтерес у студентів та викладачів. По закінченню лекції вони із цікавістю розглядали експертне обладнання та ставили багато питань, на які отримували розгорнуті відповіді.

2018.11.22
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter