До Черкаського НДЕКЦ завітали школярі

23 травня 2018 року до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України завітали учні 8-х класів Черкаської ЗОШ № 9.

Екскурсія розпочалася з ознайомчої профорієнтаційної бесіди, яку провів провідний фахівець з організації наукової роботи Сидоренко Л.О., та продемонстрував на практиці методи вилучення слів рук, низу взуття з різних видів поверхонь та на прохання слухачів надав можливість самим дітям спробувати себе у якості експерта-криміналіста із виявлення слідів папілярних візерунків.

До Черкаського НДЕКЦ завітали школярі

У ході проведення бесіди, учнів ознайомлено із завданнями, які покладаються на спеціалістів служби, порядком проходження навчання за експертними спеціальностями, здобуттям вищої освіти експертно-криміналістичного спрямування, напрямками проведення судових експертиз у Центрі області.

Наступним етапом було відвідування учнями лабораторій та музею фототехніки. Завідувач сектору біологічних досліджень Мосіюк К.В. роз’яснила учням можливості і доцільність проведення експертизи волокнистих матеріалів та виробів з них та продемонструвала загальний вигляд текстильних волокон різних видів з використанням оптичних мікроскопів великого збільшення.

До Черкаського НДЕКЦ завітали школярі

У балістичній лабораторії, головний експерт Крикуненко О.Ю. продемонстрував зразки холодної та вогнепальної зброї, боєприпасів, попередив школярів щодо кримінальної відповідальності за незаконне зберігання, носіння зброї, а також про невтішні наслідки невмілого поводження зі зброєю, провів профілактичну бесіду щодо правил поводження при виявленні підозрілого або вибухонебезпечного пристрою.

По завершенню екскурсії, учні та класні керівники висловили вдячність працівникам Експертної служби області за проведення ознайомчих бесід та показів, висловили бажання продовжувати тісну співпрацю зі співробітниками НДЕКЦ, а деякі учні вже у даному юному віці висловили бажання здобувати теоретичні знання і практичні навички роботи експертів-криміналістів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter