У Черкаській області збільшилася кількість автомобілів з кримінальним минулим

Перевірка достовірності номерів агрегатів при покупці автомобіля, тепер не є обов'язковим, як це було раніше, тому покупці автотранспорту нині самі вирішують, потрібна їм повна експертиза ТЗ чи ні. Від цього вибору багатьом новоспеченим автовласникам не вдається уникнути серйозних проблем.

За останні кілька років в Україні значно зросла кількість автомобілів, які мають кримінальне минуле. Фахівці пов'язують це з тим, що порядок державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів, що належать фізичним особам, значно спростився.

У Черкаській області збільшилася кількість автомобілів з кримінальним минулим

Як доводить практика, багато автомобілів, які сьогодні їздять по українських дорогах, мають змінені ідентифікаційні номери, або підроблені документи. Виявити які, самостійно, неможливо.

Працівники сервісних центрів МВС нашої області, радять всім покупцям автомобілів, перед тим як віддати продавцеві гроші за машину, звернутися за консультацією до експертів Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, котрі працюють при кожному територіальному Центрі Черкащини, які перевірять на достовірність ідентифікаційні номери вузлів, агрегатів та реєстраційних документів вашого майбутнього транспортного засобу, а також перевірять, чи не розшукує ваш майбутній автомобіль його справжній власник.

У Черкаській області збільшилася кількість автомобілів з кримінальним минулим

Якщо підробка виявиться в момент переоформлення ТЗ, відповідати за це правопорушення буде не покупець, а продавець. І відповідно, якщо правоохоронці виявлять, що номер кузова або свідоцтво про реєстрацію вашого авто підроблені, автомобіль у Вас вилучать без всякої грошової компенсації.
Якщо підробка виявиться в момент переоформлення ТЗ, відповідати за це правопорушення буде не покупець, а продавець.
Це стосується і колишніх у використанні автомобілів, зареєстрованих на території України, які після відновлювальних робіт (в результаті ДТП) можуть мати зміни ідентифікаційних позначень номерних агрегатів.
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter