Шановні автолюбителі, будьте уважними, купуючи потримане авто!

До придбання автомобіля потрібно відноситися напрочуд серйозно. Це стосується не лише вибору марки та моделі автівки, а й місця, де Ви хочете її купити.

В правоохоронній практиці наявна велика кількість випадків, коли до працівників міліції звертаються обурені щойноспечені власники потриманих автомобілів із скаргами, що після перевірки виявляється, що придбана машина не відповідає характеристикам або ввезена на територію України без належної перевірки та оформлення.
Шановні автолюбителі, будьте уважними, купуючи потримане авто!
Співробітники спецзагону дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції міністерства внутрішніх справ України з 22 березня по 5 квітня цього року здійснювали на Черкащині профілактичні заходи, спрямовані на забезпечення безпеки дорожнього руху, припинення правопорушень та злочинів, пов’язаних з автомототранспортом. Такі заходи є напрочуд результативними – працівниками слідчих підрозділів було відкрито ряд кримінальних проваджень щодо автовласників та проваджень, пов’язаних із затриманням їхніх автомобілів. Під час проведення слідства, до експертної служби УМВС України в Черкаській області були направлені постанови про проведення експертиз стосовно затриманих автомобілів.

Після досліджень фахівці виявили, що три автівки іноземного виробництва мали змінені ідентифікаційні номери агрегатів, або як їх називають – «двійники». Ще у чотирьох автомобілів реєстраційні документи виявилися фальшивими, а самі машини були ввезені на територію України з порушенням митних правил.

Працівники міліції попереджають, що купуючи такий автомобіль без його перереєстрації у Державтоінспекції та без проведення експертного огляду, новий власник ризикує позбутися автомобіля без будь-якої компенсації його вартості.

Шановні громадяни! Купуючи авто, в першу чергу, звертайте увагу на наявність всіх документів та їхню відповідність державним вимогам, перевіряйте ідентифікаційні номери на кузові машини, адже це може вберегти Вас від нечесних на руку продавців.
2013.06.06
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter