Сьогодення військового обліку

11 жовтня 2021 року Міністерством оборони України був прийнятий наказ № 313 «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних». 07.02.2022 р. в цей наказ були внесені зміни в частині скорочення спеціальностей, які потрапляють до такого переліку.

На даний час актуальним та відкритим залишається питання поставлення жінок на військовий облік, тому сектор кадрового забезпечення Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України у складі: завідувача Валентина Онищенка та фахівця Альони Обруч прийняли участь в он-лайн вебінарі на тему: «Воєнний облік жінок з 1 жовтня і трудова реформа: три головні закони воєнного часу», лектори — Тетяна Мойсеєнко, Тимур Алієв, Людмила Смердова.

Під час перегляду вебінару були порушені такі питання:

  • Військовий облік жінок: дії роботодавця сьогодні. Перспективні зміни та оновлення.
  • Ведення військового обліку на підприємстві: отримання військово-облікового документа при прийнятті на роботу. Заповнення «військового» розділу в особовій картці та подання відомостей до терцентрів.
  • Спрощений режим регулювання трудових відносин: хто може застосовувати. Зміст письмового трудового договору, особливості відпускних та оплати.
  • Електронний облік трудової діяльності: хто має передати скан-копії трудових книжок до Пенсійного фонду. Альтернатива XML-файлу при передаванні відомостей про трудову діяльність. Як перейти на е-трудову.
Сьогодення військового обліку
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter