Виявлення неналежних реєстраційних документів на автомобіль із-за кордону

Минулого місяця ми повідомляли про виявлений автомобіль із підробними реєстраційними документами із-за кордону. І знову змушені наголошувати на цьому питанні, оскільки воно, на жаль, залишається актуальним.

Так, 07.09.2021 в Територіальному сервісному центрі МВС № 7145, що в місті Золотоноша, Черкаської області в ході перевірки автомобіля «CHRYSLER VOYAGER» і документів, що його супроводжують судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що бланк документа про реєстрацію транспортного засобу іншої держави, не відповідає бланку, який знаходиться в офіційному обігу. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Виявлення неналежних реєстраційних документів  на автомобіль із-за кордону
Виявлення неналежних реєстраційних документів  на автомобіль із-за кордону

Вкотре просимо Вас прискіпливіше відноситись до придбання та перевірки транспортного засобу і супроводжуючих його документів та нагадуємо, що у разі звернення до експертів Ви отримаєте відповіді на основні питання, що мають значення при купівлі ТЗ, а саме:

  • чи не змінювалися ідентифікаційні номери агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);

  • який об’єм двигуна;

  • яка фактична дата виготовлення автомобіля і чи дійсно він не омолоджений із метою підвищення його комерційної привабливості при продажу;

  • встановлення ринкової вартості транспортного засобу;

  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter