Купуйте автомобіль безпечно!

На даний час країна рухається на шляху реформ та вдосконалення, відтак на зміну ліквідованим МРЕВ прийшли нові сервісні центри МВС, важливою ланкою в роботі яких є спеціалісти науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Діяльність ТСЦ та НДЕКЦ спрямована на одну мету – надання якісних послуг для населення. В першу чергу, одним з критеріїв надання послуг спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС являється їх повнота та зручність.

У разі звернення до експертів Ви отримаєте відповіді на основні питання, що мають значення при купівлі автомобіля, а саме:

  • чи не змінювалися ідентифікаційні номери агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);
  • який об’єм двигуна;
  • яка фактична дата виготовлення автомобіля і чи дійсно він не омолоджений із метою підвищення його комерційної привабливості при продажу;
  • встановлення ринкової вартості транспортного засобу;
  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

В ході комплексного дослідження автотранспортних засобів експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили сотні автомобілів зі зміненими (перебитими) чи знищеними номерами агрегатів.

Купуйте автомобіль безпечно!

Один із таких останніх випадків стався 17.03.2021 в Територіальному сервісному центрі МВС № 7141, що в місті Черкаси. Так, до вказаного ТСЦ звернувся громадянин П. з метою перевірки автомобіля VOLKSWAGEN JETTA і документів, що його супроводжують. Під час огляду вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер кузова змінений шляхом вварювання номерної панелі. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Вкотре звертаємось до Вас! Убезпечте себе при придбанні транспортного засобу, не пошкодуйте часу та мінімальних коштів для убезпечення себе від шахрайства і неправомірних дій злочинців!

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter