Поради експертів стосовно дій під час придбання та перевірки автомобіля

Перевірка автомобіля перед покупкою – це не просто бажана, а обов’язкова та необхідна процедура, і, здавалось, все і всі чудово це розуміють. Більш того, кожен покупець автомобіля впевнений в своїх знаннях на всі сто. Однак, статистика та життєва практика безпристрасні, непідкупні, і що саме головне, об’єктивні – обманутих покупців величезна кількість.

Як правильно вибрати і перевірити автомобіль далі в цій статті.

Отже, коли Ви вже вподобали певний автомобіль повинні пам’ятати наступне. Перевірку будь-якого автомобіля необхідно розпочати з діагностики та огляду кузова. Кузов являється одним із найкоштовніших елементів автомобіля, він являється гарантією Вашої безпеки, в тому числі і матеріальної. Перевіряємо аварійність автомобіля, його зовнішній вигляд, заміну кузовних елементів, місця шпаклівки і т.п. Звичайно, краще всього використовувати вимірювач товщини лакофарбового покриття. Зазвичай, огляд розпочинають з даху автомобіля, оскільки вона, як правило, є еталонним показником виміру фарби, саме по ній ми орієнтуємось на подальше дослідження фарби по всьому кузову (це пов’язане з тим, що в більшості випадків дах автомобіля рідко пошкоджується та піддається ремонту). Після чого, продовжуємо огляд решти кузова – арки, порогів, стійок, звертаємо увагу на підкапотний простір. Мабуть не треба пояснювати, що товщина лакофарбового покриття має бути по всій поверхні з незначними відхиленнями. Якщо на якійсь ділянці маються значні або навпаки тонкий шар лакофарбового покриття, то відповідно на ній проводились ремонтні роботи.

Поради експертів стосовно дій під час придбання та перевірки автомобіля

Також обов’язково звертаємо увагу на комплектуючі деталі автомобіля: їх наявність, цілісність, місяць, рік випуску та співставляємо з роком випуску автомобіля. Розбіжність в більшості виробників не має перевищувати 3-6 місяців, в іншому випадку можемо з впевненістю сказати, що комплектуючі деталі піддавалися заміні.

Звичайно не обходимо увагою багажний відсік. Звертаємо увагу на заводські шумо-, віброізоляцію, шви зварювання, герметик.

Після кузова переходимо до огляду двигуна. Звертаємо увагу на сліди оливи, нагару та подібне. Як би це не звучало дивно, однак Вас не має насторожити невимитий двигун, оскільки можемо робити висновки, що власник не мав цілі приховати недоліки в роботі, у протилежному ж випадку, можуть виникнути ряд питань. Звичайно, необхідно звернути увагу і на номерний майданчик (спосіб обробки, нанесення номеру і т.п.).

Поради експертів стосовно дій під час придбання та перевірки автомобіля

Далі, після візуального огляду вподобаного авто, рекомендуємо провести комп’ютерну діагностику, яка визначить наявні технічні несправності та пошкодження окремих елементів, вузлів та систем автомобіля, які виявляє сам бортовий комп’ютер авто.

Важливо розуміти, що пересічний громадянин не зможе з впевненістю та детально зробити важливі та реальні висновки по автомобілю, для цього необхідні навики, знання та досвід. Навіть незначні, на Вашу думку, недоліки можуть наштовхнути експерта на певні висновки не на користь продавця. Ми вкотре нагадуємо Вам про можливість звернення до експертів Черкаського експертно-криміналістичного центру МВС України для повного та достовірного дослідження транспортних засобів. За незначну плату (експертиза, дослідження транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД - 151,96 грн, експертиза, дослідження транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва - 196,98 грн, експертиза, дослідження мопедів або їх окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) 39,40 грн, визначення року виготовлення ТЗ та об’єму двигуна - 84,42 грн) експерт проведе належну перевірку транспортного засобу і надасть такі послуги:

  • дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • встановлення об’єму двигуна
  • встановлення року виготовлення ТЗ
  • встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Вказані послуги є регламентованими державними платними послугами, які надаються виключно державними експертними установами, якою є Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Доводимо до Вашої уваги, що Національним агенством з акредитації України Черкаському НДЕКЦ МВС надано атестат про акредитацію відповідно до вимог ДСТУ ISO/IES 17025:2017 до надання вказаних послуг за напрямком криміналістичного дослідження транспортних засобів.

Поради експертів стосовно дій під час придбання та перевірки автомобіля

Крім цього, нагадуємо, що на Черкащині надають послуги п’ять підрозділів територіальних сервісних центрів МВС України : у м.Черкаси, м.Умані, м.Золотоноші, м.Звенигородці і м.Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 18.00, субота – з 09.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter