До уваги громадян, що бажають придбати транспортний засіб

Державна реєстрація транспортного засобу полягає у здійсненні комплексу заходів, пов`язаних із перевіркою документів, які є підставою для здійснення реєстрації, звіркою і, за необхідності, дослідженням ідентифікаційних номерів складових частин та оглядом транспортного засобу, оформленням і видачею реєстраційних документів та номерних знаків та проводиться з метою здійснення контролю за відповідністю конструкції та технічного стану транспортних засобів установленим вимогам стандартів, правил і нормативів, дотриманням законодавства.

Кваліфіковану перевірку транспортного засобу та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюють судові експерти сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, що співпрацюють з сервісними центрами МВС в Черкаській області. Неодноразово, завдяки їх високій професійній підготовці, було виявлено бланки документів свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, що не відповідають бланкам, які знаходяться в офіційному обігу, а відповідно є незаконними, та автомобілі з підробними номерами агрегатів.

Останнім із прикладу виявлення є випадок, що мав місце 10.11.2020. До Територіального сервісного центру МВС України № 7141, що в місті Черкаси, з заявою про реєстрацію автомобіля ВАЗ 2121 звернувся місцевий житель. Під час дослідження автомобіля судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що його номер кузова змінено шляхом перебивання окремих знаків номеру.

Про встановлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Будьте розважливі та обачні при придбанні транспортних засобів.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області  працюють фахівці  Черкаського НДЕКЦ. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)

  • Встановлення об’єму двигуна

  • Встановлення року виготовлення ТЗ

  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ

  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

До уваги громадян, що бажають придбати транспортний засіб
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter