Виявлено автомобіль зі зміненим номером рами (шасі)

Нажаль, в теперішній час трапляється досить багато недобросовісних продавців транспортних засобів, які мають на меті заробити за рахунок довірливих громадян.

Непоодинокими випадками є продаж-купівля автомобілів з перебитими номерами кузова, шасі чи підробленими свідоцтвами про реєстрацію. Крім того, має місце купівля авто, що знаходиться в розшуку, продажу авто методом створення автомобіля-двійника.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби ви можете себе убезпечити від покупки  авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів чи іншими невідповідностями, та після подачі заяви, перевірити, чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією, що ви не придбаєте автомобіль «двійник».

Так, 07.10.2020 в м. Черкаси під час дослідження автомобіля «КАМАЗ» судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер його рами нанесений не заводом-виробником.

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Підводячи підсумки вищевказаного, робимо висновки та одночасно наголошуємо, що для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС із заявою про проведення дослідження для отримання кваліфікованого висновку експерта та власної впевненості у законності автомобіля, який ви плануєте придбати. Не потрібно забувати, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, а його перевірка у сервісному центрі мізерна по зрівнянню до тих, затрат, які ви можете понести в подальшому.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області  працюють фахівці  Черкаського НДЕКЦ. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Виявлено автомобіль зі зміненим номером рами (шасі)
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter