Пліч-о-пліч з професійною діяльністю

Організація наукової діяльності в Черкаському НДЕКЦ МВС проводиться і обліковується з проведення науково-дослідних і дослідницько-конструкторських робіт, розроблення та впровадження в судово-експертну практику науково-методичних матеріалів, наукове співробітництво Черкаського НДЕКЦ МВС з вітчизняними навчальними закладами, науково-дослідними та судово-експертними установами, підготовка, поширення та впровадження передового досвіду судово-експертної практики.

Так для покращення проведення спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт протягом 2020 року між Черкаським НДЕКЦ МВС та вищими навчальними закладами міста та області підписано 5 договорів про науково-методичне співробітництво, а також укладено угоду про співпрацю з автоскладальним заводом №2 публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

За 10 місяців працівниками Черкаського НДЕКЦ МВС у фахових виданнях, унесених до переліку МОН України, опубліковано 11 наукових статей, одна у науковому журналі Materials Science Forum, індексованому у Scopus.

Працівники Центра з початку року взяли участь у науково-практичних конференціях, 3 з яких проходили за кордоном: міжнародна науково-практична конференція «Інтеграція фундаментальних та прикладних наук у розрізі постіндустріального суспільства» Барселона, Іспанія, міжнародна науково-практична конференція «Рaradigmatic view on the concept of world science» Торонто, Канада, міжнародна науково-практична конференція «Тendenze attuali della moderna ricerca scientifica» Штутґарт, Німеччина. Експерти відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів в онлайн-режимі долучились до засідання 63-й сесії Комісії ООН з наркотичних засобів (United Nations Commission on Narcotic Drugs).

Співробітники відділів (криміналістичних видів досліджень, автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів, комп’ютерно – технічних та телекомунікаційних досліджень, досліджень матеріалів, речовин і виробів, досліджень у сфері інформаційних технологій, судових експертиз) пройшли он-лайн навчання з питань професійної та наукової підготовки. Під час навчання працівники Центру проходили тести, опитування, по закінченню заняття учасники отримали відповідні сертифікати. Ці навчання проводились на платформі дистанційного навчання «bitdegree.org» у режимі вебінар, їх було 242.

Поряд з участю у наукових форумах наші фахівці розробляють методичну літературу. Так у цьому році вийшли друком методичні рекомендації: «Дослідження предметів фалеристики Радянської нагородної системи та Третього рейху за часів Другої світової війни», «Якісне та кількісне визначення канабіноїдів у частинах рослин конопель методом хромато-мас-спектромії».

Методична література, яка розробляється у Центрі подається для участі в конкурсах. У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проходив Всеукраїнський конкурс на краще правниче видання у номінації «Навчально-методичні видання», Інформаційний лист «Виявлення слідів рук за допомогою магнітного порошку «Трифолін», отримав диплом ІІІ ступеня. Для участі у конкурсі на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, було надіслано методичні рекомендації: «Якісне та кількісне визначення канабіноїдів у частинах рослин конопель методом хромато-мас-спектрометрії».

Виконавши умови атестаційної колегії, головному судовому експерту сектора криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Черкаського НДЕКЦ МВС Руслану Тополі, присвоєно вчене звання доцента.

На сьогоднішній день наші працівники продовжують наукову роботу, підвищують свій професійний рівень і готові до виконання завдань за призначенням.

Пліч-о-пліч з професійною діяльністю
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter