Черкаські експерти долучились до тестування на цифрову грамотність

Відомо, що цифровізація країни несе позитивні зміни в усіх сферах життя — від освіти та медицини до науки та бізнесу. Однак без цифрової грамотності населення успішно цифровізувати країну неможливо. Просто користуватися смартфоном чи ноутбуком і мати доступ до інтернету — ще не означає володіти цифровою грамотністю. Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку — ось що таке цифрова грамотність.

Цифрова грамотність необхідна усім громадянам, від студентів та пенсіонерів, так і для працюючих в установах, підприємствах та організаціях. Завдяки цьому можливо оперувати різноманітними онлайн-послугами, що досить зручно та економить багато часу, можливо легко шукати необхідну інформацію. Володіючи цифровою грамотністю, у людини з’являється більше шансів на працевлаштування та на підйом кар’єрними сходами. Завдяки цифровій грамотності є можливість постійного особистого вдосконалення шляхом проходження різноманітних онлайн-курсів та тренінгів, вивчення іноземних мов тощо. Окрема перевага – це розуміння онлайн-безпеки, а саме - як уберегти свій акаунт та облікові записи від злому зловмисниками, як захиститися від потрапляння вірусів на свій пристрій та багато іншого.

Нещодавно завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Валерій Кожевніков успішно пройшов тест на цифрову грамотність, організований Міністерством цифрової трансформації України на онлайн-платформі Дія. Цифрова грамотність. За результатами тестування отримано високий (С1) рівень цифрової грамотності, що підтверджується іменним сертифікатом.

Проведення таких тестів, крім оцінки знань, сприяють підвищенню усвідомлення, як уникати небезпек у цифровому просторі, не боятися засвоювати нові технології та застосунки що стрімко з'являються у нашому житті.

Черкаські експерти долучились до тестування на цифрову грамотність
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter