Самоосвіта – як підтримка рівня кваліфікації судового експерта

Сьогодення тісно пов’язане із становленням інформаційного суспільства, пришвидшенням інноватизації та мережевих зв’язків. Це в своє чергу спричиняє потребу в працівниках із цифровими уміннями, навичками і компетенціями, новими спеціальностями й кваліфікаціями відповідно до потреб сучасного ринку. Вирішення таких потреб можливе при безперервній освіті, яка може реалізовуватися на відкритих освітніх платформах.

Саме таким засобом в Україні є цифрова освіта, яка головним чином функціонує за рахунок цифрових технологій, що реалізуються шляхом використання Інтернету. Для цього, з початку року в Україні стартувала освітня онлайн-програма з підвищення цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта».

Для більшості працівників Експертної служби МВС, окрім виконання своїх посадових обов’язків, властива й здатність до самоосвіти, постійного професійного зростання та самовдосконалення, у т.ч. оволодіння елементами цифрової грамотності.

Так, впродовж липня-серпня п.р. завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Валерій Кожевніков проходив навчання на Національній онлайн платформі з цифрової грамотності по курсу «Персональні дані», а також завершив базовий курс із цифрової грамотності для державних службовців 1.0. на базі інструментів Google. По завершенню курсів були успішно здані фінальні тестування та отримані іменні сертифікати.

Самоосвіта – як підтримка рівня кваліфікації судового експерта
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter