Увага! Вкотре виявлено автомобіль зі зміненим номером кузова

Нажаль, в теперішній час трапляється досить багато недобросовісних продавців транспортних засобів, які мають на меті заробити за рахунок довірливих громадян.

Непоодинокими випадками є продаж-купівля автомобілів з перебитими номерами кузова, шасі чи підробленими свідоцтвами про реєстрацію. Крім того, має місце купівля авто, що знаходиться в розшуку, продажу авто методом створення автомобіля-двійника.

Для того, щоб убезпечити себе від покупки авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів чи іншими невідповідностями Вам необхідно звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби, що знаходяться в центрі огляду та дослідження транспортних засобів при Територіальних сервісних центрах МВС України.

Так, 07.07.2020 до Територіального сервісного центру МВС України № 7141, що в місті Черкаси, з заявою про реєстрацію автомобіля VOLKSWAGEN BORA, звернувся громадянин К. Під час дослідження вказаного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що номер кузова даного автомобіля змінено, первинний номер кузова видалений абразивним інструментом, а на його місце, кустарним способом, вварено номерний елемент з іншим номером кузова.

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Увага! Вкотре виявлено автомобіль зі зміненим номером кузова

Підводячи підсумки вищевказаного, робимо висновки та одночасно наголошуємо, що для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС із заявою про проведення дослідження для отримання кваліфікованого висновку експерта та власної впевненості у законності автомобіля, який ви плануєте придбати, адже пересічному громадянину зазначені зміни в автомобілі виявити практично неможливо.

Не потрібно забувати, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, а його перевірка у сервісному центрі мізерна по зрівнянню до тих, затрат, які ви можете понести в подальшому.

І знову нагадуємо що саме можна перевірити у сервісних центрах

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter