Вебінар «Діти та інтернет: проблеми та рішення у 2020»

Вебінар «Діти та інтернет: проблеми та рішення у 2020»

28 травня 2020 року до Дня захисту дітей в Україні, організації WTECH Ukraine, Code Club Україна, EscapeLab організували вебінар «Діти та інтернет: проблеми та рішення у 2020», в якому взяли участь старший судовий експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС Халявка Юлія Григорівна та судовий експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС Тульвінська Анна Юріївна.

У сучасному світі діти з наймолодшого віку починають активно користуватися гаджетами, та великий відрізок свого часу проводять в Інтернеті. Але чи в змозі вони чи їхні батьки потурбуватися про безпечне перебування в мережі? Чи достатньо у батьків знань щодо кібербезпеки своїх дітей? На ці та інші питання відповідали під час всеукраїнського онлайн-вебінару фахівці з різних сфер.

Спікерами вебінару були:

  • Анастасія Дьякова, радник з питань безпечного інтернету для кожної дитини при Віце-премєр-міністра - Міністра цифрової трансформації України, засновник освітнього проекту #stop_sexтінг. Розповідала про ризики ,з якими діти стикаються онлайн.
  • Марія Скакун, Senior Associate and Business Developer at Avitar Law Company. Оповідала про обробку та захист персональних даних, про користування соцмережами в дитячому віці, а також про дітей-блогерів.
  • Вікторія Любаревич-Торхова, нейропсихолог когнітивного розвитку, психотерапевт для дорослих і дітей за методом КПТ. Навчала, як захистити дітей від небезпеки, яка може чатувати на них у соцмережах, про правила онлайн-спілкування та як вберегти дітей від кібербулінгу.

Багато питань, що розглядалися на вебінарі, стосувалися болючого питання сьогодення – безпеки наших дітей, адже багато з них наражаються на небезпеку в соціальних мережах, а саме: заборонений контент, суїцидальні та екстремістські групи, трудова чи сексуальна експлуатація, секстинг/сексторшен, кібербулінг, тощо. Не контрольований доступ до схожої інформації здійснює психологічний вплив на несформовану психіку дітей, що в подальшому може призвести, до девіантної та делінквентної поведінки, до скоєння злочинів та навіть до суїцидів. Такі випадки безпосередньо відносяться до щоденної роботи експертів-психологів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter