Комп’ютерно-технічні дослідження "на рівні"

В Черкаському НДЕКЦ МВС на постійній основі проводиться 19 видів експертиз та досліджень, які охоплюють 47 спеціальностей. Один з напрямків експертної діяльності – комп’ютерно-технічні експертизи та дослідження – досить молодий напрямок, який в Черкаському НДЕКЦ МВС акредитований Національним агентством з акредитації України на відповідність міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2017.

Основними знаряддями при проведенні комп’ютерно-технічних досліджень є не тільки досвід експерта та його спеціальні знання, а й різноманітні технічні засоби та спеціалізоване програмне забезпечення. Одним з програмних засобів, що повсякденно в своїй діяльності застосовується судовими експертами за експертною спеціальністю 10.9 «Дослідження комп’ютерної техніки та програмних продуктів» є програмне забезпечення «AccessData Forensic Toolkit».

Зважаючи на те, що просто мати програмне забезпечення не достатньо для виконання експертиз та досліджень, а потрібно знати як його застосовувати, судовими експертами за напрямком комп’ютерно-технічних досліджень пройдено комплексне оцінювання, організоване компанією «AccessData».

В результаті тестування, було оцінено рівень знань, практичних навичок та вмінь за напрямком комп’ютерно-технічних досліджень, а саме програмних продуктів компанії «AccessData».

Очікувано судові експерти Черкаського НДЕКЦ МВС успішно склали іспит та отримали свідоцтва сертифікованого дослідника «AccessData Certified Investigator Certification», що підтверджує компетентність при застосуванні програмних засобів компанії «AccessData» при дослідженні комп’ютерної техніки та програмних продуктів.

Комп’ютерно-технічні дослідження "на рівні"
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter