День вишиванки в Черкаському НДЕКЦ МВС

День вишиванки в Черкаському НДЕКЦ МВС

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.

Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році воно вийшло не тільки за межі гуртка свідомого українського студентства, але й за межі самої України.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС разом із директором Центру Василем Аксьоновим теж приєднались до святкування, засвідчивши свою шану символу генетичного коду українців.

День вишиванки в Черкаському НДЕКЦ МВС
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter