Всеукраїнський день психолога!

Щорічно в Україні 23 квітня відзначається Всеукраїнський день психолога.

В цей день колектив Черкаського НДЕКЦ МВС хотів би щиро привітати всіх психологів України.

Але особливу увагу сьогодні хочемо приділити експертам-психологам.

Як відомо, на сьогоднішній день на Україні налічується більше 50 судових експертів, що мають право на самостійне проведення судово-психологічних експертиз та досліджень. З яких близько 20 є працівниками Експертної служби МВС України.

Судово-психологічна експертиза досить новий та перспективний напрямок судових експертиз, який вперше з’явився в Експертній службі МВС України близько 10 років тому.

Наразі, напрямок психологічних досліджень стрімко та активно розвивається й розширюється. Основний курс розвитку – висока якість виконання експертиз та досліджень. Судові експерти-психологи є майже у кожному територіальному підрозділі Експертної служби МВС України. Характерними професійними якостями, як експерта загалом, так і експерта-психолога, є відповідальність, неупередженість, високий рівень професійних знань, моральних та особистісних якостей, що використовуються та допомагають у вирішенні поставлених завдань.

А завдання, перед експертом-психологом ставляться не тільки специфічні, а й достатньо різноманітні – від визначення індивідуально-психологічних особливостей осіб, в тому числі й неповнолітніх, до встановлення наявності моральних страждань та орієнтовний розмір грошової компенсації за завдану моральну шкоду, чи встановлення здатності особи розуміти характер і значення здійснюваних по відношенню до неї дій і чинити опір. Вирішення таких завдань вимагає високого професіоналізму, постійного удосконалення знань та навиків, вміння вирішувати складні та неординарні питання.

Всеукраїнський день психолога!
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter