Участь Черкаського НДЕКЦ МВС у міжнародних заходах

З 2 по 6 березня 2020 року у м. Відні відбулось засідання 63-й сесії Комісії ООН з наркотичних засобів (United Nations Commission on Narcotic Drugs) — органу Організації Об'єднаних Націй (ООН), утвореного за резолюцією Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР).

В рамках засідання проведено 100 заходів, зокрема святкування 25-річя міжнародних спільних вправ (International Collaborative Exercises (ICE)) в рамках міжнародної програми забезпечення якості (International Quality Assurance Program (IQAP)) Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН).

Цей захід був організований Лабораторією та Наукової секцією УНЗ ООН спільно з урядом Фінляндії. Наразі програма ICE підтримує понад 290 національних лабораторій, які проводять дослідження наркотичних засобів та токсикологічні дослідження у 89 країнах світу для покращення та забезпечення ефективного управління якістю в судово-експертних лабораторіях.

У вказаному заході, разом з іншими експертними підрозділами інтерактивно прийняв участь і Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України.

Відділ досліджень матеріалів, речовин та виробів Черкаського науково-дослідного експертно криміналістичного центру (код лабораторії 8227) приймає участь в міжнародних спільних вправах в рамках міжнародної програми забезпечення якості Управління ООН з наркотиків та злочинності з 2008 року.

За цей час наша лабораторія отримала європейські атестовані стандартні зразки найбільш розповсюджених наркотичних засобів та психотропних речовин, методичну та довідкову літературу. Участь у Програмі в подальшому сприяла акредитації нашої лабораторії за стандартом ISO/IEC 17025, яка на даний час налічує 11 напрямків.

Мета вказаної програми - це унікальна можливість долучитися до боротьби з транснаціональною організованою злочинністю у сфері незаконного обігу наркотиків, презентувати свої досягнення світовій спільноті, а також налагодити ділові контакти, та найголовніше – можливість для правоохоронних, слідчих та експертних підрозділів використовувати досягнення криміналістичної науки у протидій такій злочинності.

Участь Черкаського НДЕКЦ МВС у міжнародних заходах
Участь Черкаського НДЕКЦ МВС у міжнародних заходах
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter