Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглого столу

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС продовжують діяльність із проведення круглих столів з працівниками слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області.

Так 12.03.2020 до слідчих Канівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області завітали експерти сектору №2 (м. Канів) відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС.

На заняттях було розглянуто проблемні питання призначення та особливості проведення деяких видів криміналістичних та товарознавчих видів експертиз.

Завідувач сектору №2 відділу судової експертизи Олександр Бабенко та судовий експерт сектору №2 відділу судової експертизи Олег Сінельник вказали на помилки, які допускаються працівниками слідчих підрозділів при призначенні трасологічних, дактилоскопічних та товарознавчих експертиз. Звернули увагу на обов’язкове надання дозволу слідчого (в разі необхідності) на застосування руйнівних методів дослідження, та на правильність формулювання запитань, які будуть поставлені на вирішення судової експертизи.

Також були розглянуті питання постановки слідів трасологічного походження на трасологічний облік працівниками сектору трасологічних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ (та можливості їх перевірки за допомогою обласних обліків), та питання постановки слідів рук на дактилоскопічний облік Експертної служби МВС та можливості їх перевірки за АДІС працівниками сектору дактилоскопічного обліку Черкаського НДЕКЦ МВС.

По закінченню занять заступник начальника відділення поліції - начальник слідчого відділення Канівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції – Олександр Сіленко подякував фахівцям за участь у проведенні круглого столу та тісну співпрацю в роботі, направлену на розкриття та розслідування злочинів.

Участь працівників відділу судової експертизи  Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглого  столу
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter