Відзнака Експертної служби МВС України – результат багаторічної роботи колективу Черкаського НДЕКЦ МВС

31 січня 2020 відбулася нарада керівного складу Експертної служби МВС з розгляду результатів роботи підрозділів за 2019 рік. В нараді приймав участь директор Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Василь Аксьонов. Серед підрозділів Експертної служби за результатами професійної діяльності кожного року визначається найкращий підрозділ.

Відзнака Експертної служби МВС України – результат багаторічної роботи колективу Черкаського НДЕКЦ МВС

На сьогоднішній день експертизи в Черкаському НДЕКЦ МВС проводяться за 19 видами судових експертиз, що включають в себе 47 видів експертних спеціальностей. Наш Центр постійно взаємодіє з іншими експертними підрозділами областей України, підрозділами МВС, органами дізнання, суду, прокуратури, іншими суб'єктами судово-експертної діяльності.

За 2019 рік працівниками Черкаського НДЕКЦ МВС виконано 7343 судових експертиз, при цьому досліджено 35 929 об’єктів.

Наш підрозділ не стоїть осторонь і від наукової, міжнародної та інформаційно-роз’яснювальної роботи. Реалізація стратегії НДЕКЦ МВС, як науково-дослідної установи, передбачає перш за все формування Центру як потужної експертної установи, яка проводить питання дослідництва, розробки методології проведення експертиз, підготовки та підвищення кваліфікації судових експертів.

Протягом 2019 року працівниками взято участь та особисто розроблено ряд Методичних рекомендації та Інформаційнийних листів, опубліковано 28 тез доповідей для участі у науково практичних заходах, 5 наукових статей у фахових виданнях, 5 інших журналах і збірниках. 113 працівників Центру взяли участь у науково-практичних заходах,13 працівників, підвищили свою професійну кваліфікації у навчальних закладах МВС.

Наполеглива праця працівників Черкаського НДЕКЦ МВС з питань розширення акредитації була відзначена 19 серпня 2019 року отриманням від Національного агентства з акредитації України атестату про акредитацію на відповідність стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 (ISO/IEC 17025:2017) "Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій” (зареєстрований у Реєстрі 19 серпня 2019 року за № 20872, дійсний до 03 лютого 2023 року)

У Центрі підвищується ефективність техніко-криміналістичного забезпечення слідчих дій, переважну частину яких займають огляди, яких за 2019 рік було проведено 317. Саме завдяки професійним діям експертів Черкащини вдається розкривати тяжкі злочини, у тому числі «за гарячими слідами». Для створення позитивного іміджу проводиться активна робота з профілактики правопорушень та інформування населення про діяльність Експертної служби МВС України.

Відзнака Експертної служби МВС України – результат багаторічної роботи колективу Черкаського НДЕКЦ МВС

Колектив Черкаського НДЕКЦ МВС за результатами оцінки якості роботи підрозділів Експертної служби МВС України за 2019 рік нагороджено Дипломом за третє місце, що є вперше за історію діяльності Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Відзнака Експертної служби МВС України – результат багаторічної роботи колективу Черкаського НДЕКЦ МВС
2020.02.03
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter