ЗНАЙОМСТВО З КРИМІНАЛІСТИКОЮ

Не перший рік Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України привітно відкриває свої двері школярам та студентам навчальних закладів міста Черкаси та області.

В ході зустрічей, фахівці Центру пропонують на деякий час стати справжніми криміналістами. Діти із захопленням слухають цікаві розповіді про будні експертів-криміналістів, розглядають відбитки своїх пальців у мікроскоп та вчаться їх виявляти за допомогою дактилоскопічного порошку.

Такі екскурсії, незважаючи на рівень розвитку дітей, дозволяють їм не стояти осторонь та бути більш залученими до суспільного життя.

Так, в перші дні грудня, до обласних експертів завітали учні та вчителі комунального закладу «Черкаська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради».

Діти вперше відвідали такий заклад, озираючись навкруги та роздивляючись цікаві стенди й експонати спеціальної техніки минулих років.

Знайомство із Центром розпочав Кожевніков Валерій Вікторович, заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС. Вже через деякий час діти доповнювали його розповідь репліками щодо своїх знань про такі терміни як «злочин», «злам», «шахрайство», «ДТП», «відбитки пальців» та ін.

ЗНАЙОМСТВО З КРИМІНАЛІСТИКОЮ

Продовжив знайомство із Центром завідувач сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Центру Король Костянтин Петрович, який розповів дітям про різновиди наркотичних засобів, про те, яку шкоду вони завдають людині та особливо дітям.

ЗНАЙОМСТВО З КРИМІНАЛІСТИКОЮ

Але, як і завжди, краще сприймаються не розмови, а те, що можна потримати в руках. Кожен із бажаючих міг спробувати залишити сліди рук на різних предметах, а також спробувати їх виявити та зафіксувати на відрізках липкої стрічки чи дактилоплівки.

ЗНАЙОМСТВО З КРИМІНАЛІСТИКОЮ

Окремо діти дізнались стосовно дактилоскопіювання та автоматичні ідентифікаційні системи, куди потрапляють відбитки та сліди рук, а також спробували на собі процес отримання відбитків пальців на папері. Самі сміливі, хто згодився на дактилоскопіювання, отримали в якості сувенірів свої відбитки пальців рук.

ЗНАЙОМСТВО З КРИМІНАЛІСТИКОЮ

Під кінець зустрічі з експертами Центру, діти вже один поперед одного обговорювали побачену та почуту інформацію про новий, але вже тепер трішки знайомий їм термін під назвою «криміналістика».

2019.12.12
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter