Участь у семінарі-нараді з психології працівників Черкаського НДЕКЦ

03-04 жовтня у місті Полтаві відбувся семінар-нарада на тему «Актуальні проблеми судової психологічної експертизи та шляхи її вирішення». У семінарі взяли участь експерти-психологи з різних науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів нашої держави, які підготували змістовні виступи з питань психології.

Відкривав семінар вступним словом директор Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Тарас Бойко. Представники ДНДЕКЦ МВС України розпочали семінар.

Перед присутніми виступив Сергей Костюк – завідувач лабораторії у сфері інформаційних технологій, Людмила Черненко – завідувач відділу мистецтвознавчих, психологічних досліджень, Катерина Новікова – завідувач сектору мистецтвознавчих та психологічних досліджень.

Участь у семінарі-нараді з психології працівників Черкаського НДЕКЦ

Одним із основних питань, які розглянули на семінарі - це питання проблематики розмежування дотичних понять у правовій та психологічних науках – «моральна шкода», «мотив», «безпорадний стан», «порок волі», а також досліджували психодіагностику осіб з ознаками посттравматичного стресового розладу. З цікавою доповіддю на цю тему виступила старший судовий експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС Юлія Халявка.

Окрему увагу було приділено практиці виконання експертиз у справах, пов’язаних зі статевими злочинами по відношенню до неповнолітніх (розбещення, зґвалтування), про яку доповідала головний судовий експерт сектору мистецтвознавчих та психологічних досліджень відділу мистецтвознавчих, психологічних досліджень та досліджень об’єктів інтелектуальної власності ДНДЕКЦ МВС України Наталія Терешкевич спільно з колегою Полтавського НДЕКЦ МВС.

Участь у семінарі-нараді з психології працівників Черкаського НДЕКЦ

Підсумки роботи семінару підвів Сергій Костюк. Він подякував учасникам за змістовні доповіді, активність в обговоренні проблемних питань та конструктивні пропозиції щодо шляхів їх вирішення, а також вручив свідоцтва про участь у семінарі.

Участь у семінарі-нараді з психології працівників Черкаського НДЕКЦ
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter